Tíðindi

Tíðindi

Ruko piller Lås af markedet

TíðindiPosted by Símun á Høvdanum Thursday, October 09 2008 16:23:18

Blog Image

Hendan greinin stóð í BT tann 09.10.

Danmarks største låseproducent piller lås af markedet efter videoklip afslører, hvordan hoveddøren kan åbnes på et minut. Folk bør spørge sin låsesmed, siger producent til B.T.

Et videoklip som viser, hvordan man på et øjeblik kan bryde ind i flere tusinde danskeres hjem, får nu den danske låseproducent Ruko til at pille en lås af det danske marked.

Næsten alle danskere har en Ruko-lås i deres hoveddør.

Låsetypen blev i forgårs pillet af markedet efter at et klip på videosiden Youtube har afsløret, hvordan man på et minut, kan bryde ind hos de flere tusinde danskere, der har låsesystemet Asso 2000 i sin hoveddør.

- Vi har netop skrevet ud til landets låsesmede og meddelt, at de skal pille låsen af hylderne til, at vi har en opdateret og sikker udgave på markedet inden udgangen af oktober, siger markedschef Ruben Raun fra Ruko.

Låsesystemet ASSO 2000 er lavet af Rukos svenske moderselskab Assa Abloy og er som sagt i hoveddøren hos nogle tusinde danskere.

- Så hvis man er tyv skal være ualmindeligt heldig, hvis man skal støde på et hjem med sådan en lås, siger Ruben Raun.

Jeg søgte på Youtube og fandt flere videoer, hvor folk viste hvordan man kunne dirke ind i Ruko-låse. Hvordan har I det med det?

- Det bryder vi os ikke om. Der er ingen grund til at sprede det. Det er lige som at fortælle terrorister, hvordan man kan lave en bombe ud af gødning.

Hvordan skal danskere sikre sig, at de har en sikker lås?

- Jeg synes da, at man skal spørge sin låsesmed. Halvdelen af alle danske villaejere bor jo i et hjem, hvor de har Ruko-låse med runde hoveder - og dem bør folk skifte ud. For den slags kan ofte åbnes med de såkaldte bankenøgler, der desværre sælges i visse kriminelle miljøer; siger han.

  • Comments(0)//tidindi.simun.dk/#post68